Ik ben stagiair(e)

WELKOM

Beste student

Namens de directie en de medewerkers van ons ziekenhuis heten we jou van harte welkom op onze zorgafdelingen of binnen de ondersteunende diensten.

Op elke afdeling/dienst zijn mentoren aanwezig die de begeleiding van studenten ter harte nemen. Zij zijn samen met de afdelings- of dienstverantwoordelijke het aanspreekpunt tijdens je stage. Omdat we graag hebben dat je veel leerervaringen opdoet, willen we je hiertoe zoveel mogelijk kansen geven. Wat dit concreet inhoudt, zal je zeker verder vernemen van je stagebegeleider/-mentor. Bespreek met hem/haar ook je eigen verwachtingen van de stage.

Hieronder vind je alle nodige praktische informatie betreffende de start van jouw stage.
Neem deze pagina zeker door voor je eerste dag.

Aarzel niet om je mening te geven over wat je opmerkt.
Jouw kritische reflecties, creatieve suggesties… zetten ons aan om stil te staan bij zaken die wij als vanzelfsprekend ervaren en helpen ons in ons streven naar een kwalitatieve zorgverlening. Met andere woorden, ook wij kunnen leren van jou en zo ontstaat er een interessante wisselwerking.

We zouden het enorm appreciëren als je op het einde van je stage het evaluatieformulier zou invullen. Op die manier kunnen we de verwachtingen, wensen en mogelijkheden beter op elkaar afstemmen.

We wensen jou in elk geval een boeiende, leerrijke stage - ervaring toe.

De directie en medewerkers van KARUS

WIE DOET WAT?

ALGEMEEN DIRECTEUR Katlyn Colman
directeur personeel, organistatie en facilitaire diensten Corine Cornet
Medisch directeur Dr. Jeremy Verbeke
ZORGDIRECTEUR Veerle Peelman
therapeutisch directeur Gino Ameye
manager infrastructuur, technische dienst en milieucoördinator Elsie Porrez
manager financiële dienst en patiëntenadministratie Frank Verbeke
MANAGER BELEID EN PORTFOLIO Kate Van der Meulen
Zorgmanagers

Els Blomme
Iny DeWymmer

Manager facilitaire diensten Veerle Dekoninck
manager ict Tommy Van Roye
vakgroepverantwoordelijke psychologische dienst Joris Van De Cavey
Vakgroepverantwoordelijke maatschappelijk werk Eva Vettenburg
vakgroepverantwoordelijke ergotherapeuten Fauve Todarello
Vakgroepverantwoordelijke pmt therapeuten Evi Naessens
verpleegkundigen ziekenhuishygiënisten Jasmien De Rocker
Danny Pauwels
dienstverantwoordelijke apotheek Judith Van Vaerenbergh
departementsverantwoordelijke keuken, onderhoud, magazijn Veerle Dekoninck
Dienstverantwoordelijken keuken en cafetaria Sonja Van Damme (Gent)
Peter Willems (Melle)
dienstverantwoordelijken SCHOONMAAK

Sevleta Berbic - schoonmaak (Gent)
Patricia De Mulder - wasserij, linnen en evenementen (Gent)

Fabienne Schepens (Melle)

dienstverantwoordelijke TECHNISCHE DIENST -
dienstverantwoordelijke personeelsdienst Els Dekoninck
Ombudsvrouw (extern) Helene Cambien
Ethisch comité (samenwerkingsverband)

Spes et Fides
Vertegenwoordiging door Katrien Kiekens en dr. Nathalie Raes

 

HET STAGETEAM

De stagecoördinator van het ziekenhuis kun je bereiken via stages@karus.be. Op dit adres kun je terecht voor alle administratieve vragen, of wanneer je met je vraag niet bij je stagementor of afdelings-/dienstverantwoordelijke terecht kunt. Telefonisch kan je contact nemen via 2050, maar kom je liever even langs, dan kan je naar het directiesecretariaat komen. Het onthaal wijst je graag de weg.

De stagementor zorgt voor het onthaal op de afdeling/dienst en is jouw inhoudelijke begeleider. Hij/zij informeert je over de vakgroep, afdeling of dienst, over de verwachtingen vanuit het ziekenhuis, over de specificiteit van de werking en over eventueel geldende afspraken. Bij afwezigheid zorgt een collega voor het onthaal.  

In overleg met de onderwijsinstelling en de stagebegeleider wordt het pakket van opdrachten bekeken. Er kunnen eventueel nog bijkomende opdrachten gegeven worden. Uiteraard informeert de stagementor naar je verwachtingen en nodigt zij/hij je uit om regelmatig overleg te plegen over je stage en je stageopdracht. Er wordt naar gestreefd om je uren aan deze van de stagementor te koppelen.

De stagementor ondersteunt je en signaleert vroegtijdig problemen. Hij/zij is duidelijk bereikbaar en aanspreekbaar. Het is goed om bij de start van de stage aan te geven of er werkpunten meekomen vanuit een vorige stageperiode.
De stagementor doet een tussentijds evaluatie (meestal), alsook een eindevaluatie. 

De stagebegeleider is de docent van jouw onderwijsinstelling die je begeleidt. 

ALGEMENE INFORMATIE STAGES

Pauzes

ZORG:

Heb je dagdienst of vroegdienst dan kan je 15 minuten pauzeren in de voormiddag en dit binnen de stagetijd. Het tijdstip van de pauze wordt per discipline vastgelegd. Voor stagiair(e)s in de zorg wordt het moment dat verpleegkundigen of therapeuten samen met zorgvragers (d.w.z. in interactie met zorgvragers) pauzeren beschouwd als werktijd, en dit staat los van de pauze zoals hierboven beschreven.

De middagpauze is voor iedereen met vroegdienst of dagdienst verplicht en duurt 30 minuten. Op campus Gent kan deze genomen worden om 12.30 of om 13u. Op campus Melle kan dit doorlopend vanaf 12 tot 13.30u.  

ONDERSTEUNENDE DIENSTEN:

Het tijdstip van de middagpauze hangt af van de dienst waar je stage loopt. Je verneemt hier meer over op je eerste dag.

Pauzes

Maaltijden

De keuken biedt de mogelijkheid een gewoon of vegetarisch middagmaal, of een spaghetti te bestellen. De maaltijden worden gratis aangeboden voor studenten in de zorg en ondersteunende diensten. Enkel stagiair(e)s op kijkstage of losse stagedagen dienen te betalen. Belegde broodjes kun je ook bestellen maar deze zijn wel betalend. (In Gent contant aan het onthaal, in Melle met een maaltijdbonnetje via de automaat.)

BESTELLEN MAALTIJD/BROODJES

Jouw maaltijd/broodje dien je te bestellen vóór 09.30u.

  • In Melle gebeurt dat via de QR-code of link die je vindt op het intranet of aan het onthaal.
  • In Gent gebeurt dat via het onthaal.
Maaltijden

Kledijnorm

We vinden dat de manier waarop we ons kleden iets zegt over wie we zijn, maar ook een invloed heeft op anderen (en dus ook op de zorgvragers). Onze kledij is een vorm van non-verbale communicatie.  

Sommige mensen hebben een heel aparte stijl, die opvallend, maar niet storend is. We vragen om hier bewust mee om te gaan.

Binnen de ondersteunende dienst schoonmaak krijg je werkkledij ter beschikking gesteld. In de keuken en bij de technische dienst zijn er naast werkkledij ook schoenen voorhanden.

Kledij

ONZE VERWACHTINGEN

We vragen dat je een fundamenteel respect opbrengt voor de integriteit van iedere zorgvrager en zijn/haar omgeving.

We verwachten dat je de deontologische gedragscodes respecteert.

Bij ziekte verwachten we dat je onmiddellijk de afdeling, je stagementor en de onderwijsinstelling verwittigt.
 

KENNIS VAN DE BRANDPROCEDURE

Ingeval van brand dan, moet na het activeren van de brandmelding via de brandmeldingsknop, de rookmelder of het automatisch alarm, er gebeld worden naar het nummer 2000 (voor De Wadi 6000). Op die manier wordt er interne hulp gevraagd op de dects van de afdelingen die in systeem zitten. Daarna moet er indien er externe hulp nodig is van de brandweer er gebeld worden naar 0112.

Dit kan je lezen in de brandprocedure bij downloads onderaan deze pagina. 

WAAR GA JIJ STAGE LOPEN?