PZ Sint-Camillus + PC Caritas = KARUS

Met gebundelde krachten de toekomst tegemoet

Op 1 januari 2018 fuseerden de inrichtende machten van de vzw Psychiatrisch Ziekenhuis Sint-Camillus (Sint-Denijs-Westrem) en vzw Psychiatrisch Centrum Caritas (Melle). Met deze fusie ging een naamswijziging gepaard: beide vzw's werken nu samen onder de naam KARUS.

Het is de bedoeling dat beide ziekenhuizen op 1 januari 2019 fuseren waarbij we overgaan tot 1 ziekenhuiserkenning. In afwachting blijven beide ziekenhuizen onder hun oorspronkelijk erkenningsnummer actief.

De sector van de geestelijke gezondheidszorg is in volle evolutie. Samen kunnen beide psychiatrische ziekenhuizen hun maatschappelijke verantwoordelijkheid voor mensen met psychische kwetsbaarheden en hun naasten uit de regio ten volle opnemen, behandelprogramma’s optimaliseren en beter inspelen op de vermaatschappelijking van de geestelijke gezondheidszorg. Dankzij de schaalgrootte kan het fusieziekenhuis bijdragen aan een degelijk, resultaatgericht en wetenschappelijk onderbouwd psychiatrisch en psychotherapeutisch behandelingsaanbod voor alle leeftijdsgroepen.

Wil u meer te weten komen over KARUS, neem dan zeker een kijkje op de pagina 'over ons' of download onze brochure.